Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Geniaal, garnaal

29 maart 2013

Mijn zoon voetbalt in de C1 van een Spaanse amateurclub. Het zijn stuk voor stuk leuke spelertjes die tikki-takka doen alsof het ze met de paellalepel is ingegoten.

Maar de spits – laat ik hem hier P. noemen – is een geval apart. Als hij de geest heeft, is P. de allerbeste jeugdspeler op de Murciaanse voetbalvelden. Formidabele hakjes, een Romariaanse versnelling op de eerste meters, fantasievolle schijnbewegingen, ziedende schoten in de kruising – hij doet het allemaal haast fluitend (áls hij de geest heeft).
P. is sowieso een bijzondere jongen. Iedere wedstrijddag gebruikt hij weer een andere aanspreekvorm voor zijn ploegmaten: “Mooie pet, peuk”, of: “Ik schiet er straks drie in, garnaal.”
Omdat P. inmiddels mijn sportieve zaterdag kan maken of breken, let ik bij de aftrap speciaal op hem. Staat het koppie strak en knipoogt hij naar zijn vader, dan komt het goed. Staart hij naar de wekelijks groeiende meisjesschare op de tribune, dan wordt het niks.
P. speelde ooit een jaar bij een profclub. “Talent, maar niet constant genoeg”, luidde het oordeel.
Volgend jaar wordt hij zestien en krijgt hij een scooter. Dat heeft hij ‘zijn’ meisjes al verteld. Tot die dag wil ik geen wedstrijd missen van het grootste genie dat het Spaanse voetbal waarschijnlijk nooit zal voortbrengen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan