Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Goed bezig in Slowaaks Oss

27 augustus 2018

Het is doodzonde dat Feijenoord zo vroeg in het seizoen al op Europees niveau is uitgeschakeld. In de zinderende Kuip waren er genoeg kansen om de blamerende uitnederlaag tegen AS Trenčín deels of helemaal weg te poetsen, maar het vizier stond niet op scherp.

In de vaderlandse pers ging het na afloop vrijwel uitsluitend over de Rotterdamse club. Soms leek het zelfs of de roodwitzwarten uitsluitend tegen zichzelf hadden gespeeld en de tegenstander met (dat wel, keer op keer) een “budget niveautje Top Oss” enkel ter decoratie wat heen en weer over het gras had gekuierd.

Toch is het verstandig – ter lering voor de toekomst – om wat minder navel te staren en wat méér stil te staan bij wat de tegenstanders van ‘onze’ clubs zoal goed hebben gedaan. Bovendien zou dit wat AS Trenčín betreft, bezien over twee wedstrijden, rechtvaardig zijn voor de ploeg van trainer Ricardo Moniz.

De balverliefde, veeleisende Nederlander die o.a. al bij Tottenham Hotspur en HSV Hamburg aan de top mocht ruiken streeft naar dominant spel, veel druk voorin en sterke, sprintvaardige spelers (zelfs de centrale verdediger James Lawrence is regelmatig in de vijandige zestien te vinden).

Moniz past die filosofie consequent toe, is met zijn team nog springlevend in Europa en dus gewoon goed bezig, daar in het Slowaakse “Oss”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan