Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Huilen met één oog

19 september 2011

Door alle mediatrainingen wordt het steeds moeilijker om voetballers en coaches op een mooie quote te betrappen. Iemand als Theo Janssen of Co Adriaanse zegt nog wel eens iets leuks, maar verder hangt er meestal voorgebakken lucht rond de stadions. Gelukkig is er een rijk verleden van voetbalcitaten. Ik pluk een tuiltje:

“Als iemand mij passeert, gaat-ie er eigenlijk met een stuk van mijn salaris vandoor” (Johan Neeskens).

“Ik ben veel misgelopen – Miss Canada, Miss UK, Miss Duitsland…” (George Best).

“Als we in het Nederlands Elftal speelden, wedde ik met Wim Suurbier altijd om een geeltje. Wie het eerst zijn tegenstander plat had, met verzorger op het veld, had gewonnen” (Hugo Hovenkamp).

“Stuur geen bloemen wanneer ik dood ben. Als je op mij gesteld bent, stuur ze terwijl ik nog leef (Brian Clough).

“Beckham? Zijn vrouw kan niet zingen en zijn kapper kan niet knippen” (Brian Clough).

“Snelheid op zich bestaat niet. Ze moeten nu meer lopen omdat ze het niet goed zien (…). Terwijl je er gewoon op je gemak heen kan lopen als je het wel ziet” (Willem van Hanegem).

En, vooral: “Ik heb hem wel eens op z’n kop gehangen, maar er kwam nog geen kwartje uit de binnenzak van dat Armani-pak rollen. Die man is zó zuinig, die huilt met één oog” (Fritz Korbach over Heracles-voorzitter Jan Smit).

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan