Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

“Ik”, Alex

24 augustus 2012

Even terug uit Spanje, bezoeken mijn zoon en ik een training van NEC. Het bos rond De Goffert fungeert als een welkome zonnefilter, het oefenveld ligt er maagdelijk groen bij.

Van de nieuwelingen steekt Evander Sno er met dreadlocks en schouders bovenuit. Bizar: Sno en hulptrainer Ron de Groot, twee van de twintig aanwezigen vandaag, balanceerden ooit op de rand van de dood en doen nu weer volop mee. 

Coach Alex Pastoor waakt vanaf de middenstip. Met zijn kalme uitstraling en blonde engelencoupe zou je hem eerder op een concertpodium verwachten, maar hier in Nijmegen geniet hij veel respect onder spelers en fans. Na de vrolijke alles-komt-goed-jaren onder Mario Been en een strengere periode onder Wiljan Vloet, koos de bescheiden Alex voor een bedachtzame, haast filosofische benadering.

In tegenstelling tot Louis van Gaal zal Pastoor wel de laatste Nederlandse proftrainer zijn die van Johan Derksen het advies krijgt om “IK” op zijn rug te laten tatoeëren (om van de aanvullende “P” ervóór door René van der Gijp nog maar te zwijgen).

Hoe weinig “Ik”Alex is, blijkt na de training.

“Fotootje?” vraag ik en wijs naar mijn zoon.

“Tuurlijk!” zegt hij en steekt zijn hand uit naar mijn fototoestel.

Het had een gebbetje van Been kunnen zijn, maar Alex meent ‘t.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan