Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Juichen voor Bradford

1 maart 2013

Vorig jaar kocht ik in de fanshop van Bradford City voor 5 pond een uitshirtje. Mijn zoon vindt het namelijk stoer om in de kleuren van onbekende teams op school te verschijnen en ‘The Bantams’ tobben al tijden in de kelder van het Britse profvoetbal.

Ik vroeg de cassière of ik het stadion mocht bekijken. Het stadion met die buitenproportioneel grote hoofdtribune, maar ook de plek waar een brand in 1985 het leven kostte aan 56 fans. Het meisje verontschuldigde zich, ze was alleen in de winkel en de toegangspoort zat op slot.
Net toen ik mijn auto wilde starten, tikte er een man op mijn raam. Het meisje had gauw een terreinknecht gebeld. Via een grote feestzaal bracht hij me naar de hoofdtribune en wees me de plek van de ramp, waar nu een meterslange vlag hing: ‘You’ll never walk alone’.
“Neem uw tijd,” fluisterde hij. Vervolgens ging hij wat verderop zitten en keek minutenlang peinzend voor zich uit.
Eenmaal weer buiten, zei ik dat Bradford trots kon zijn op mensen als hij en het meisje.
Zijn gezicht trok in een grimas. “Ik ben op deze club gesteld, maar ik kan alleen juichen voor de liefde van mijn leven: Leeds United.”
Afgelopen zondag verloor stuntploeg Bradford City in de League Cupfinale met 0-5 van Swansea City. Aldus werd de Leedsfan in ieder geval een moreel dilemma bespaard.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan