Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Koninklijke Luchtsauna

31 mei 2016

Ondanks een haast eindeloze reeks titels, heeft Real Madrid ook schlemielige periodes gekend. Zo verloren de ‘Koninklijken’ twee keer op rij de landstitel aan het Dream Team van Johan Cruijff, door nederlagen op en tegen het nietige Tenerife.
De eerste keer, in 1992, kwamen ze met 0-2 voor, maar verloren door defensief geblunder. Een jaar later ging Real opnieuw op de laatste speeldag onderuit tegen Tenerife (ditmaal kansloos).
Onlangs vertelde ex-speler Manolo Sanchís tot veler verbazing dat ze die tweede wedstrijd in de lucht verloren. De club had twee vliegtuigjes gecharterd: het eerste landde probleemloos op Tenerife, maar het tweede (met aan boord de halve spelersgroep) kreeg na het opstijgen problemen met de verwarming. Bij een temperatuur van ruim 60º C zaten de ‘Koninklijke’ sterren al snel te zweten als ordinaire otters. Uiteindelijk verzochtten ze de stewardess het passagiersgedeelte te verlaten omdat ze zich helemaal wilden uitkleden.
Na bijna een uur landde het vliegtuigje weer in Madrid en kwam er  een eind aan de luchtsauna. Met een andere vlucht bereikten de pechspelers vervolgens alsnog het eiland, maar ze hadden allemaal tussen de drie en vijf kilo verloren.
De volgende dag was het warm op Tenerife. ‘Ik had geen zin en geen kracht en verlangde enkel naar het slotsignaal,’ aldus Sanchís, die ruim 20 jaar na dato bevestigde dat een topclub soms ook een tobclub kan zijn.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan