Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Louis bed@nkt

9 april 2013

Ik heb 450 Facebookvrienden. Niet allemaal mensen die ik ‘s nachts voor een toiletontstopper kan bellen, maar dat hoeft ook niet.

Een van hen (een gerenommeerd journalist) trad eergisteren toe tot de FB-cirkel van Louis van Gaal. Mijn muis sprong op van plezier en bij het neerkomen klikte hij prompt míjn vriendenverzoek naar de bondscoach.
Ooit vroeg ik Louis per fax of ik hem mocht interviewen. Hij belde terug op een zondagmorgen vanuit Camp Nou en vulde mijn antwoordapparaat met een minutenlange uitleg waarom hij niet kon meewerken aan een vraaggesprek. Ik moest het vooral niet persoonlijk opvatten: Louis had “een strijd met de pers”.
Vond ik netjes.
Sinds die muisklik heb ik vrijwel voortdurend op Facebook gezeten. Ik voélde dat Van Gaal mij ging accepteren. En zo niet, dan zou hij me op z’n minst uitleggen waarom ik niet in zijn e-kring paste.
Gistermiddag om kwart voor zes accepteerde Louis mij als FB-vriend. Het ging zó vlot dat ik me serieus afvraag of ik wel met de échte Van Gaal van doen heb. Maar dat is van later zorg. Momenteel heerst de euforie: chatten met de bondscoach, het zou zomaar kunnen.
En dus zeg ik hier – allerminst Hanskraayperig – met rechte rug en natrillende muis: Louis bed@nkt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan