Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

ManoleF

13 januari 2012

Hij oogt zelfverzekerd. Hier, aan de mediterrane kust, buiten het blikveld van René van der Gijp, is hij geen ‘Manolevje’, maar gewoon Manolev. Sterker, die – v – mag vandaag best vervangen worden door een –f –.

Want lef toont de Bulgaar, terwijl hij onvermoeibaar mee ten aanval trekt tegen het modale, maar fanatiek spelende Real Murcia. De Spanjaarden kregen na zes minuten al een goal tegen en rennen nu de longen uit hun lijf om de schade beperkt te houden. 

Een toeschouwer oordeelt dat Hutchinson de beste man van het veld is, een ander dat Wijnaldum in de Primera División thuishoort. Maar wij zijn vooral verbaasd over Stanislav, van wie wij dankzij ‘Gijp’ zoveel prachtig gepruts zagen.

Wanneer Manolev met een leep schot bijna heeft gescoord, weet ik het zeker: hij is zo slecht nog niet.

Maar dan, tien minuten voor tijd, geeft een Murciaan een hoge, mislukte breedtepass. Stan kijkt om zich heen, niemand in de buurt,  trekt zijn hoofd in als een kleumende pinguïn, bedenkt zich op het laatste moment en kopt de bal volslagen onnodig over de zijlijn. Kort hierop lijdt hij klungelig balverlies en wordt hij gewisseld door Fred “Geil op die goal” Rutten.

Vanuit het noorden, over het  kabbelende water van de Mar Menor, rolt een welbekende, aanstekelijke lach aan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan