Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Robin Vén Púrsie

2 januari 2013

Een Hollandse Meester in het Theatre of Dreams – we hebben er tot lichte verbazing van het thuisfront speciaal het vliegtuig voor genomen. In een pub op een dieptepass afstand van het stadion is de harde Unitedkern ’s morgens al flink in de olie. Zwaaiende armen vol vleesgraffiti, schorgezongen kelen: “Manchester is wónderful”.

Een groep Nederlandse voetbaltoeristen haakt blij zingend in, maar dat zint deze Reds niet. Na enkele seconden leggen ze de continentalen het zwijgen op met een bijtend “Fuck off, go back to Norway!”

Óns goede humeur verdwijnt pas in het stadion, wanneer blijkt dat Robin van Persie vandaag op de bank begint. Zou Alex Ferguson niet beseffen dat men van heinde en verre naar VP komt kijken? We wensen zijn onlangs onthulde standbeeld een vlucht schijtzieke zeemeeuwen toe.

In de tweede helft mag Robin warmlopen. Niemand rekt en strekt zó elegant als VP, maar na een kwartiertje neemt het publiek daar geen genoegen mee en zingt dwingend: “Oooh, Robin vén Púrsie”.

Uiteindelijk komt VP alsnog het veld in. Met slimme steekpasjes en scherpe loopacties blaast hij de tot dan bloedeloze wedstrijd nieuw leven in, maar het beste bewaart hij tot de laatste minuut: een fantastisch, doeltreffend bananenschot dat Old Trafford doet ontploffen.

Dan weten we het zeker: Robin is een van die zeldzame spelers voor wie je naar het stadion vliegt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan