Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

SIMON ‘TAMTA’ IN BERNABÉU

8 juni 2016

Samen met 79.999 anderen kijk ik in het Santiago Bernabéu naar een benefietwedstrijd tussen de Legendes van Real Madrid en Ajax. Voor de gemiddelde gefrustreerde voetballer werkt zo’n belevenis zalvend. Je krijgt er je jeugddroom niet mee terug, maar het voelt goed dat iemand als Winston Bogarde jouw niveau van 25 jaar geleden nu amper nog haalt.
Bij Ajax doen vooral Kenneth Pérez, Ronald de Boer en Marc Overmars hun stinkende best in het ovenwarme stadion. Bij Real heersen Luis Figo en Michel Salgado. En dan is er nog Guti… Lange tijd een foute etterbak, maar een held sinds deze actie in 2010: https://www.youtube.com/watch?v=8n7L-HE5k4E . Ook vandaag toont hij bij vlagen zijn genialiteit met subtiele passjes, hoewel zijn scherpte duidelijk is afgenomen. 
‘Wie is die kleine invaller van Ajax?’ vraagt mijn buurman opeens.
Die ‘kleine’ werd door de stadionspeaker aangekondigd als ‘Simon Tamta’ en wervelt nu over het veld als een blij, gedreven kind. Ik google snel op Tahamata en laat mijn buurman een foto uit zijn gloriedagen zien. Woeste zwarte snor, volle bos haar – het contrast met zijn huidige kale koppie is enorm.
‘Prima spelertje,’ oordeelt de buurman. ‘Hoe oud?’
Het staat er echt, op mijn mobieltje: ‘Zestig.’
‘Pardon?
‘Zestig,’ herhaal ik en besef meteen dat Simon nog altijd veel beter is dan ik ooit dacht te zijn.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan