Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Stront in Santiago Bernabéu

27 maart 2012

Ik ben nog geen vijf minuten in het fraaie Bernabéustadion of ik moet aan een paard in een weiland denken. Schandalig natuurlijk, maar het is allemaal de schuld van Cristiano Ronaldo.

Wild springend, alsof hij eindelijk mag galopperen, betreedt hij de grasmat voor de warming-up. Hij geniet zichtbaar van alle aandacht en een half uur later, bij het begin van de wedstrijd, maakt hij nóg dollere sprongen.

Misschien is dit wel het voornaamste verschil tussen hem en Messi: de introverte Argentijn voert het liefst een onderonsje met de bal, de Portugees wil vooral presteren én gezien worden.

Terwijl Messi wereldwijd wordt aanbeden, wekt Cristiano bij velen nog altijd gemengde gevoelens. Ook vanavond toont hij hoe sterk, snel en begaafd hij is. Én hoe onzelfzuchtig: op weg naar het vijandelijke doel ziet hij Benzema in een betere positie staan. Pass. Goal.

Maar na zijn tweede mislukte actie begint het publiek te morren.  Een flater later roept een man met een Real-sjaal: “Zak toch in de stront, man!” (“paardenstront”, hoor ik de sarcast in mij denken).

Ronaldo scoort gemiddeld ruim één goal per wedstrijd en heeft zijn team naar de top van de Primera División geleid, maar dat is in Madrid niet genoeg. Wil hij werkelijk ‘Koninklijk’ worden, dan moet hij nog meer laten zien.

Of juist minder.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan