Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Suikerspinscalp

4 mei 2018

Tussen alle brave baardjes, scherpe scheidingen en opgeschoren kippekontjes vormt Marcelo met zijn woeste suikerspinscalp een aangename uitzondering. En er is meer: thuis tegen Bayern München bleek hij wederom de vrolijkste van het Koninklijke stel.

Neem de warming-up: terwijl zijn maten elkaar bloedserieus bal na bal toespelen, wacht Marcelo bij de achterlijn op de passes van een hulpcoach. Hij schopt de ballen niet terug naar het middenveld, maar krult ze met een fraaie bananenboog twintig meter naast hem het doel in.  En dat niet één, maar wel zeven keer.

Dan de wedstrijd: Bayern maakt het Real moeilijk en ook Marcelo moet alle zeilen bijzetten. Zijn assist bij de eerste goal zorgt natuurlijk voor veel vreugde, maar als hij even de kans krijgt geeft hij ook een geinig hakje of lanceert hij buitenkant voet een heerlijke bal in de diepte, die hij met twinkelende ogen nastaart.

Na de match: de rest van het team is hossend in de kleedkamer verdwenen, maar Marcelo zit op het gras en kijkt vertederd naar zijn peuterdochtertje, dat achter een bal aandartelt. Als hij het eindelijk genoeg vindt, pakt hij haar beet en gooit haar op weg naar de catacomben een keer of tien in de lucht. 

We kunnen niet onder die suikerspin kijken, maar weten het bijna zeker: dít is Marcelo’s allermooiste moment…

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan