Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tommy Lawton: geen lat te hoog

3 november 2011

“Tommy Lawton footballer” levert zo’n 850.000 Google-hits op. Geen enkele hit kan echter wedijveren met de glinstering in Ben’s ogen, wanneer deze vermaarde voetballer (1919-1996) ter sprake komt.

Ben, een vriendelijke Britse pensionado aan de Spaanse Costa, zag in zijn jeugd alle sterren uit de Engelse competitie in actie. “Maar Tommy was uniek,” glundert hij. “Als tiener speelde hij voor Everton, samen met goalgetter Dixie Dean. De trainer liet hem vaak met één schoen aan trainen, zodat hij alleen zijn zwakkere been kon gebruiken en aldus volledig tweebenig werd.

Ben kijkt een ogenblik voor zich uit. Dan: “Tommy was een superatleet. In die tijd waren de doelpalen nog van hout en kregen ze regelmatig een verfbeurt. Lawton was ruim 1,80 meter lang en kon heel hoog springen. In dienst van Brentford vloog hij bij een hoekschop de lucht in. Hij miste de bal, maar raakte de goal. Toen hij weer was geland, stond er een horizontale witte streep op zijn buik. Van de lat! Misschien denk je dat ik overdrijf, maar ik heb het écht gezien!”

“Tommy Lawton paint crossbar” levert geen enkele fatsoenlijke hit op, maar ik hoef alleen maar in Ben’s mosgroene ogen te kijken om te begrijpen dat hij de waarheid spreekt.

Mannen als Ben – laat ze vertellen, hoor ze uit.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan