Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tristiano Ronaldo

28 mei 2018

Terwijl de spelers van Real Madrid hun derde, achtereenvolgende Champions Leaguewinst vierden en ik bedacht of Liverpoolkeeper Loris Karius ooit nog één nacht rustig zou kunnen slapen nu zijn jongensdroom door twee beste blunders uiteengespat was, hoorde ik Cristiano Ronaldo iets in de microfoon van een Spaanse journaliste zeggen.
Hij sprak heel kalmpjes, alsof hij het over de bloemen op Madeira had. Hij zei: ‘Het was heel mooi om voor Real Madrid te spelen…’ Vanaf dat moment werd er op de Spaanse tv amper nog over de historische CL-triple gesproken. Speler Marcelo, voorzitter Florentino Pérez, trainer Zidane – iedereen werd bestookt met vragen over het nakende vertrek van CR7.
En zo wist Cristiano, die in de finale ondermaats presteerde door prima verdedigend spel van Virgil van Dijk c.s., toch weer alle aandacht op zich te vestigen. Net als toen hij in 2016 in de EK-finale geblesseerd uitviel en Portugal druk gesticulerend langs de lijn aan de titel ‘hielp’. En net als twee jaar eerder, toen hij na drie doelpunten van zijn collega’s een penalty tegen Atlético Madrid benutte en dat vierde alsof hij en hij alleen de CL-finale had beslist.
Privé schijnt Ronaldo een hele aardige gast te zijn. Hij drinkt iedere dag een glaasje wijn en wil later acteur worden. Misschien dat hij dan, in de huid van een ander, eindelijk beseft hoe triest én onzinnig een giga-ego in wezen is.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan