Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

True Love Op White Hart Lane

14 januari 2013

Hij bezit al negenentwintig jaar een seizoenskaart van Tottenham Hotspur. In die tijd heeft hij slechts twee wedstrijden op White Hart Lane gemist, maar dat was omdat hij een keer onder het mes moest en vanwege een ingrijpende gebeurtenis in de familiesfeer.

Uiteraard zingt zo’n man alle clubliederen uit volle borst mee. En dus brult hij (rossig en besproet als de Ierste Ier) dat hij lid is van de joodse ‘Yid Army’ en dat Arsenal’s Arsène ‘Wanker’ door de stront kan zakken.

Lyrisch wordt hij wanneer de jaren tachtig ter sprake komen, toen de Spurs de UEFA Cup wonnen en onder leiding van Glenn Hoddle de wereld met aantrekkelijk spel vermaakten. En natuurlijk, twee jaar geleden stootten de Londenaren het AC Milan van Seedorf en Ibrahimović uit de Champions League – óók een hoogtepunt.

Over de mindere clubmomenten wil hij het liever niet hebben. ‘Ja, jongen,’ zegt de vijftiger met een haast verontschuldigende grijns. ‘Love is blind!’

De toeschouwers om ons heen schieten in de lach. Eén van hen steekt zelfs een duim op. Die is voor mij, want mijn buurman, de trouwe Spursfan die in bijna dertig jaar slechts twee thuiswedstrijden miste, is blind.

Stekeblind.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan