Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Van Persie heerst ook in Liverpool

2 juni 2014

Het was zo’n dag van vier Britse jaargetijden in een paar uur. Toen ik de kleine Rooney-kloon zag, was het juist herfst geworden. De zon boven Liverpool, zoëven nog royaal aan de straal, ging nu schuil achter een dik wolkenpak. Een paar windstoten. Hier en daar wat druppels, en opeens viel het water met megabakken uit de hemel.
Ik stond in een file in Hanover Street en zag hoe het joch door zijn moeder op de stoep werd toegeschreeuwd. Ze wilde hem een regenjack aantrekken en prikte met een paraplu in zijn navel, zodat haar grijzende haar prompt de charme van een natte dweil kreeg. Maar de kleine Rooney schudde van bekijk-het-maar en liep weg. Na een meter of vijf draaide hij zich om: armen over elkaar, sproeten in de wind, mond open richting regen.
De verbijsterde vrouw gaf zich gewonnen en slenterde na een laatste oerkreet verder. De Sproet – één grote grijns nu – volgde haar op veilige afstand. Hier, in de regen heerste hij. En niet, zoals zoveel lokale pubers, in een Liverpool- of Evertonshirt, maar in een gloednieuw Oranje-tenue, compleet met oranje voetbalschoenen én Robin van Persie op zijn rug.
Als een Brits knaapje liever snipverkouden wordt dan jouw shirt met een regenjack te bedekken, heb je het absoluut gemaakt.

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan