Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Warming-up

25 oktober 2011

De tegenstander is al enige tijd druk in de weer met positiespelletjes, maar afgezien van keeper Valdés en reservedoelman Pinto zijn de tikkie-takka-tovenaars van Barça nog nergens te bekennen. Een Japanse toeschouwer schuin vóór ons kijkt steeds verbaasder op zijn horloge. Naast mij grapt een Engelsman dat Pep & co nog een middagdutje doen in de kleedkamer.

Amper twintig minuten voor het begin van de wedstrijd komen de tien veldspelers eindelijk het veld op. In hun azuurblauwe hesjes volgen ze braaf de bevelen op van de trainersassistent. Ook Messi, toch dé straatvoetballer van dit gezelschap, rekt, strekt en rent alsof het een heilige plicht betreft.

Na een kwartier vormen de spelers een kleine cirkel. Aanvoerder Xavi roept een paar strijdkreten en daar rennen ze alweer terug naar de kleedkamer. Iedereen? Nee, de Braziliaan Dani Alves ziet in de verte een bal liggen, loopt erop af en schiet hem glimlachend in een leeg doel.

Dan pas dringt het tot ons door: Pep’s Barça, waarschijnlijk de meest complete voetbalmachine uit de geschiedenis, een team dat als geen ander de bal het werk laat doen (en de tegenstander van vanavond met maar liefst 965 passen tureluurs zal tikken), heeft voor de warming-up geen bal meer nodig.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan