Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zlatan en zijn Parijse muze

4 september 2012

In Parijs, waar zelfs een boek te koop is met tips voor de mooiste plekken om te zoenen, heb je geen voetbal nodig om gelukkig te zijn. Maar ik zag Zlatan Ibrahimović nooit eerder live en vanavond speelt hij in het Parc des Princes.

Met een eendeloopje komt hij als laatste het veld op. Hij oogt gespannen. Sinds 2002 werd hij met vijf verschillende clubs negen maal landskampioen en nu het grote voetbalgeld ook in de Franse hoofdstad is gearriveerd, moet hij Paris Saint-Germain de titel bezorgen.

“Laten we groter dromen”, valt boven de hoofdtribune te lezen. Het publiek droomt aanvankelijk luidkeels mee, maar de Zweed mag vanavond van trainer Ancelotti in z’n eentje de aanval zoeken. Sterker: gaan er een paar tegenstanders bij een corner naar voren, dan moet zelfs híj meeverdedigen.

En toch, áls Zlatan de bal heeft, houd je meteen de adem in. Zijn versnelling, schotkracht en kapbeweging zijn nog altijd fenomenaal. Twee keer scoort hij bijna, maar het zit hem niet mee en de wedstrijd eindigt, onder boegeroep, in 0-0.

Zlatan: zelden een speler gezien die zó vaak, zó geconcentreerd naar het gras kijkt. Alsof hij steeds weer inspiratie zoekt voor een nieuwe geniale actie. Schuin onder dit veld loopt echter de met auto’s volgepropte Périphérique. Een groene muze, gedragen door beton en uitlaatgassen – dat belooft weinig goeds.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan