Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hard Gras 95 ‘Het gras van Londen’: de soundtrack (2)

1 mei 2014

Toen Fulham in 2010 de Europa League-finale verloor van Atletico Madrid, zat Lilly Allen te huilen op de tribune in Hamburg. Dat was geen aanstelleritis: de zangeres werd gevangen in een onbewaakt moment, in de slotfase van de wedstrijd.

,,Ik moest aan mijn opa denken,’’ zei Lilly Allen daar later over. ,,Die komt al sinds de jaren ’30 op Craven Cottage – dit was misschien wel zijn laatste kans op een hoofdprijs.’’

Britten zijn doorgaans klassiek in hun liefde voor een voetbalclub: die liefde erf je. Switchen gaat niet. Een voetbalclub heb je voor de rest van je leven, hoe klein of roemloos die club ook wezen mag. Lilly Allen kreeg haar liefde voor Fulham doorgegeven van haar vader Keith – en die weer van zíjn vader.

Engelse politici, royals of rocksterren: ze hebben vrijwel allemaal een voetbalclub. John Lydon van The Sex Pistols is trouw supporter van Arsenal. Suggs van Madness? Een die-hard Chelsea-fan. Pete Doherty van The Libertines? QPR. Adele? Tottenham Hotspur.

West Ham United heeft vermoedelijk de grootste schare muzikale fans. Van Keith Flint (The Prodigy) tot Steve Harris (Iron Maiden) en van Katy Perry tot Billy Bragg.

Alle 28 nummers op onderstaande Spotify-afspeellijst hebben een connectie met één van de Londense profclubs. De ene ligt voor de hand, de ander wat minder. Samen vormen ze de soundtrack bij Hard Gras 95: ‘Het gras van Londen’. Luister hier naar de lijst:

http://open.spotify.com/user/118805459/playlist/6dwYZaN8L6nmy8QMzItdmY

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Sjoerd Mossou