Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De man die heilige dingen maakt

6 februari 2012

Ik weet niet wat ik had verwacht. Een man met een baard klinkt zo flauw. Maar ik was op weg naar Hilversum. Naar het hoofdkantoor van Nike, om de man te ontmoeten die het PSV-shirt ontwerpt.

Ik kende iemand die iemand kende die hem kende. En ik wilde hem wel ontmoeten. Ik mailde en de man die het PSV-shirt ontwerpt mailde terug.

Ik weet niet wat ik had verwacht, maar ik liep het Nike-gebouw binnen en zei voor wie ik kwam. En de vrouw herhaalde vragend de naam. En ik wilde bijna zeggen: “Je weet wel, de man die het PSV-shirt ontwerpt”. Maar ik zag een jongen verderop omkijken en hij groette me.

Hij zag er jong uit. Ik vroeg hoe oud ‘ie was. Dennis was een paar maanden ouder dan ik en kwam uit Utrecht. Ik wilde vragen voor welke club hij zelf was. Of hij ook voor PSV was. Maar ik durfde het niet. Ik was bang voor het antwoord.

Ik stelde hem wel andere vragen. Hij vertelde dat hij ook de shirtjes van Arsenal, Manchester United en het Nederlands elftal ontwerpt. Hij vertelde dat hij reclame op de rug niet zo mooi vond. En ik zei een paar keer hoe cool het was wat hij deed. Hij zei: “Je doet net alsof ik Messi ben.” Ik zei sorry.

Het duurde allemaal niet langer dan een half uur en ik liep naar buiten en was benieuwd wat Dennis zal gaan maken voor ons jubileumjaar. Misschien wel twee nieuwe shirts. Uit en Thuis. En dat als we dan weer derde worden we ze lelijk zullen vinden. En dat als we dan de dubbel winnen, het de mooiste shirts ooit zullen zijn.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Thijs de Boer

Lees alle blogs van Thijs de Boer >

Thijs de Boer