Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Reis

3 oktober 2011

Ik was bij Arsenal – Olympiakos. Ik was met een fan van Arsenal die al langer naar wedstijden van Arsenal gaat. Voor de wedstrijd liepen we rondom het stadion en op de muur van het stadion waren foto’s van allemaal belangrijke oud-spelers van Arsenal.

“Die heb ik nog zien spelen in 1983,” hoorde ik hem zeggen.

Hij zei: “En hem heb ik nog zien debuteren.”

Tijdens de wedstrijd stond het achttienjarige talent Alex Oxlade-Chamberlain voor het eerst in de basis bij Arsenal. Een jongen die het helemaal ging maken volgens de fan: “Wij waren erbij toen hij voor het eerst in de basis stond.” Ik nam me voor het talent te gaan volgen.

Ik volg bijna geen talenten en ken ze zelden voordat de meute dat doet. Behalve één. Die volgde ik al toen er op obscure fora op internet geruchten waren dat hij naar mijn club zou komen. En ook in de jaren erna, waarin hij meerdere keren werd afgeschreven, bleef ik hem volgen. Hij werd verbannen. Hij werd verhuurd. Hij werd ontslagen. En steeds kwam hij weer terug.

En toen was er het ‘ik was erbij’–moment. Zoals de Arsenalfan er zo veel heeft. Maar aan mijn moment was niets euforisch. Ik hoorde de schreeuw van pijn op een half veld afstand en zag meteen daarna de heftige armgebaren van Afellay en ik wist dat het niet goed was.

Ik zat op een half veld afstand toen een wereldspeler nooit een wereldspeler werd.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Thijs de Boer

Lees alle blogs van Thijs de Boer >

Thijs de Boer