Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ronald Koeman is een clown die liegt

26 april 2011

Ik heb vroeger kinderpostzegels verkocht aan Jan Heintze.

De ouders van Aad de Mos woonden in dezelfde flat in Rijswijk als mijn opa en oma. We kwamen hem daar wel eens tegen in de hal beneden. Tenminste, wij dachten altijd dat hij daar naar zijn ouders ging.

Ik kwam ooit Björn van der Doelen tegen in een kroeg en zei tegen hem dat ik het onterecht vond dat hij niet mee mocht op trainingskamp. We dronken een paar biertjes uit zijn pitcher en ik schold op de trainer van toen en Björn van der Doelen was dronken en knikte heel de tijd instemmend.

Vóór mijn achttiende heb ik vier voetbalbekendheden van dichtbij gezien.

De vierde kwam ik tegen tijdens carnaval 1995 op straat op Stratumseind. Het was al donker en hij was goed geschminkt en verkleed als clown, maar ik herkende hem meteen. Hij stond in die tijd op het punt om vanuit Barcelona weer terug te keren naar de Nederlandse competitie. Hij kon kiezen tussen PSV en Feyenoord.

En ik sprak hem aan en zei met mijn dronken hoofd: “Hé, wel naar PSV gaan he?”

En de clown lachte en zei: “Ja, ja.”

En ik zei weer: “Hé, wel naar PSV gaan he?”

En de clown lachte nog steeds en zei: “Ja, ja, ja.”

En ik zei: “Echt doen he?”

En de clown lachte nog steeds en liep weg met de mensen met wie hij was en zei: “Ja, ja.”

En daarna riep ik hem na: “Drie keer! Je hebt het drie keer beloofd!”

In mijn hoofd is Jan Heintze nog altijd iemand die kinderpostzegels koopt. Aad de Mos bezoekt vrijwel elke dag zijn ouders in Rijswijk. Björn van der Doelen is nog vaak dronken en boos op de trainer zonder dat hij het durft te zeggen. En Ronald Koeman is een clown die liegt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Thijs de Boer

Lees alle blogs van Thijs de Boer >

Thijs de Boer