Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetbalpokergala

22 juli 2011

Ik zat naast Landzaat en naast iemand anders. Ik had een boer en een vijf.

Ik vroeg aan die ander of hij zich had gekwalificeerd via Internet. Hij zei: “Nee, ik ben een voetballer.” Ik zei: “Ow, shit, sorry, bij welke club?”
“Bij Utrecht.”
En ik kon niet anders dan de vraag stellen: “Hoe heet je dan?”
“De Kogel” zei hij.
Ik herinnerde me een mooi doelpunt van hem en zei voordat ik het zelf doorhad: “Jij hebt laatst toch nog een mooi doelpunt gemaakt?”
Hij zei heel serieus: “Ik ben aanvaller, ik heb wel meer doelpunten gemaakt.”
Landzaat verhoogde.
Ik paste.

Ik ben niet goed in poker, maar ik speelde Willy Overtoom uit het toernooi. En daarna ook De Kogel. Ik werd door mensen een journalist genoemd, maar ik bleef hen corrigeren. Nee, ik ben een schrijver. De voetballers begrepen het verschil niet.

Mensen feliciteerden Landzaat vaak met zijn eigen doelpunt in de kampioenswedstrijd. Een voetballer zei: “Jij kan ook alleen maar mooie doelpunten maken he?” De voetballers noemden Demouge, ‘Mouge’.

Ik speelde Landzaat uit het toernooi. Regi Blinker zat naast me en zei steeds als iemand won: “He, leuk voor je.”

Ik haalde de finaletafel. Ik was samen met Winston Bogarde de enige die zich niet via internet had gekwalificerd. Logisch dacht ik, die neger buigt voor niemand. Hij lag er net na mij uit. Later bleek er toch nog een voetballer aan de tafel te zijn. Ricardo Ippel van Willem II. Sorry Ricardo, nooit van gehoord. Hij won zelfs. Hij mocht 10.000 euro aan een goed doel geven. Toen hij moest keizen riep Frank Demouge: “Willem II! Kies Willem II!” Maar het werd iets voor mensen met een taaislijmziekte.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Thijs de Boer

Lees alle blogs van Thijs de Boer >

Thijs de Boer