Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zoals een keeper juicht

23 februari 2011

Een van mooiste dingen tijdens een voetbalwedstrijd vind ik wanneer, na een doelpunt, een keeper juicht. Vooral wanneer ze uit spelen. Op dat moment dat alle spelers de doelpuntenmaker achterna rennen naar de cornervlag. En de keeper helemaal alleen staat aan de andere kant van het veld.

Soms rent hij wel eens naar de bank, wanneer de bank van zijn team op zijn helft is. En heel soms bij een belangrijk doelpunt rent hij helemaal naar de andere kant van het veld. Maar meestal, viert hij het alleen.

Meestal doet hij niet veel meer dan naar de grond vlak voor hem kijken en een vuist ballen. Of als hij zich even laat gaan, zijn handen omhoog steken. Daar als enige op die helft van het veld. Meer zelfbewust dan bijna iedereen in het hele stadion.

Vaak ziet hij juichende spelers alleen van dichtbij wanneer hij zelf niet kan juichen.

Ik heb mijn woonplaats niet gekozen op basis van de voetbalclub waarvoor ik ben. Slechts een paar keer per jaar ga ik naar het stadion, maar meestal zit ik thuis op mijn computer via een illegale internetstream naar mijn club te kijken. Alleen. Mijn spanning met niemand delend.

Op feestjes hoopt altijd iedereen dat mijn club dat weekend gaat verliezen.

Ik ben geboren in Eindhoven en woon in Amsterdam. Als ik juich, juich ik zoals een keeper juicht.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Thijs de Boer

Lees alle blogs van Thijs de Boer >

Thijs de Boer