Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Midas touch

17 maart 2015

Een van de favoriete singeltjes in mijn kast is van BMD, een raptrio bestaande uit Ajax-spelers Benni, Mario Melchiot en Dean Gorré. De plaat uit 1999 heet Midas Touch, een cover van Midnight Star. De heren prevelen in het lied over hun speciale gaven. I’ve got the Midas touch, everything I touch turns to gold, oh baby.

In de Amsterdam Arena was op dat moment al tijden niets meer in goud veranderd.

Dat zie je terug op de hoes. Hoewel het een vrolijk liedje is, kijken de rappers alsof de trainer net heeft verteld dat ze zes weken niet op het Leidseplein mogen komen. Drie vreugdeloze mannen in vreugdeloze leren jacks.

Eerder dat seizoen bezocht ik mijn eerste Champions League-wedstrijd. Ajax speelde tegen Olympiakos en hoogtepunt was een prachtige lob van Gorré. Het was een ode van de nummer 10 van die avond aan de kristallen aanrakingen van zijn voorgangers Bergkamp en Litmanen. Met dat kleine brokje goud moet het lied geboren zijn.

De ode bleek eenmalig. Na het uitbrengen van de single duurde het meer dan duizend dagen voordat Ajax weer kampioen werd. De drie rappers waren er toen al lang niet meer bij.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings