Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Mooi dik

13 februari 2014

Marc Overmars wordt steeds dikker en dat stoort hem, las ik deze week. Nergens voor nodig, wat mij betreft. Al die jaren hard trainen, dan mag het daarna ietsje minder. Na een vijftienjarig dieet van pastaschotels en groentehapjes verlang je naar lekker eten. Logisch. Een topsporter mag mooi dik worden.

Niet onbelangrijke voetnoot bij die laatste zin is wel dat de topsporter in kwestie even wacht tot na zijn carrière. In Amsterdam deden Sulejmani, Mido, Verhoeven en Theo Janssen de laatste jaren verwoede pogingen om al tijdens hun loopbaan een indrukwekkende buik te kweken. Overmars wachtte netjes tot hij directeur was. Dat waarderen de fans.

Iemand die prachtig dik geworden is, is Tijani Babangida. Net als Overmars veertig, niet al te groot en voormalig flankspurter. Toen Baba achttien was en de Romario van VVV gebruikte hij een elektrische fiets om bij het restaurant naast stadion De Koel te komen. Nu zou zo’n brommertje de Nigeriaan niet meer de berg op krijgen.

Wie goed zoekt, vindt op internet een foto van Babangida in een iets te glanzende blouse, maatje XXL, die vrolijk om zijn ronde lijf danst. Op zijn bolle hoofd draagt hij een witte cowboyhoed. De iele rechtsbuiten van weleer ziet eruit als de Afrikaanse Charlie da Silva.

Één blik op die foto en Marc Overmars kan weer rustig slapen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings