Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Oh Johnny

11 januari 2016

Het moet een prijsvraag zijn geweest. Of een slagzin die hij afmaakte. ‘Eskimo’s varen in kajaks maar de kampioen wordt dit jaar…’. Zijn inzending zal de beste zijn geweest. Daarom mag de 32-jarige John Heitinga uit Alphen aan den Rijn al het hele seizoen als VIP meekijken bij zijn favoriete voetbalclub.

Het eerste elftal volgt hij op de voet. Bijna altijd is hij aanwezig op de training. Wedstrijden ziet hij vanaf de bank of de tribune. Af en toe maken spelers een praatje met hem, dat zijn speciale momenten. Net als die twee keer dat hij even het veld op mocht tijdens een wedstrijd. Toen de winst al binnen was. Geintje van de trainer.

Het leven als VIP bevalt hem. In december schoof hij aan bij Koffietijd en ging hij lekker op wintersport. De trainer vond het geen probleem dat hij daardoor de laatste wedstrijd voor de vakantie niet op de tribune zat. Tijdens het trainingskamp in Turkije plaatste hij trots een foto op internet waarop hij te zien is samen met Wesley Sneijder. ‘Ajacieden onder elkaar’, staat erbij.

Zou hij weten dat een naamgenoot van hem niet eens zo lang geleden furore maakte bij de club?

Als Ajax landskampioen wordt, is dat een droom die uitkomt. Meespelen in de kampioenswedstrijd zit er waarschijnlijk niet in. Dat maakt niet uit. Hij heeft de trainer gevraagd of hij die dag voor de aftrap mag hooghouden op de middenstip.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings