Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Opa

10 juni 2013

Een opgewekte grootvader die zijn kleinkinderen een weekje meeneemt op vakantie, dat waren de Jeugd EK’s van 2006 en 2007. Opa Foppe en elf jongens van De Kameleon.

Of Jong Oranje daarvoor en daarna ook kampioenschappen heeft gespeeld, ik zou het niet weten. De wedstrijden op die twee EK’s? Weg. Wat ik me wel herinner zijn spelers die met panty’s over hun hoofd Jan Joost van Gangelen een taart in het gezicht kwakken. De grootste lol had opa.
Vrolijkheid als sleutel tot succes. Toen het toernooi zijn kookpunt naderde, stapten Foppe en Jan Joost samen in bad. Gewoon live op tv.
Door hun vakanties in 2006 en 2007 werden jochies multimiljonairs. In de kracht van hun leven harken ze nu wat geld bijeen bij Alania Vladikavkaz of Gold Coast United. Vervlogen is de vrolijkheid.
Het huidige Jong Oranje is talentvoller dan dat van toen, maar opa is niet mee. Chagrijn ligt op de loer. Als de winst echt dichtbij komt, meldt Louis van Gaal zich bij de jonkies. Hoe snel een vrolijke vakantiedag dan kan veranderen in een strafkamp met tranen weten sinds afgelopen week ook de kinderen in Indonesiƫ.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings