Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Polletje

2 december 2013

Ik behoor tot het selecte groepje mensen dat Pol van Boekel heeft zien scoren. Gewoon live, in het stadion. Hij vierde die goal door heel hard weg te rennen, dat was ook zijn specialiteit. De sprint eindigde bij zijn eigen hoekvlag, enkel omdat daar het veld ophield. Als een laconieke steward de poorten van De Koel had opengezet, was Pol beslist het stadion uitgespurt.

Van Boekel was geen groot talent, weliswaar snel en in het bezit van een behoorlijk loopvermogen maar technisch en tactisch beperkt. Een lieve jongen. Type speler dat na de wedstrijd vanuit de douche direct op zijn brommer springt om zijn paard eten te geven. Van het bestaan van haargel wist hij niet.

De scheidsrechters heetten in die tijd Temmink, Uilenberg en Reygwart. Mannen op leeftijd met stoffige banen, die in het weekend werden opgetrommeld om de betaald voetballende jeugd in toom te houden.

Inmiddels is het keurkorps van de KNVB getransformeerd tot een team van modieus en afgetraind fluitende professionals. Als Pellè niet meedoet, is de kans groot dat de scheids de best gecoiffeerde man op het veld is. Ze acteren in commercials en reizen midweeks door Europa om de wacht te houden in het vijfmetergebied. En elke keer verbaas ik me als ik Pol van Boekel zie.

Het is een ander mens. De sullige blik nu vastberaden, de haren strak gelakt. Een paard heeft hij niet meer. Wel gaat hij elke week naar de kapper. Hij denkt aan een pony.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings