Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Taboe

9 september 2013

Waar het vrijdag in College Tour met Frank de Boer weer eens ging over homo’s in het betaald voetbal werd ook duidelijk waar absoluut geen taboe op rust.

In een filmpje mocht Ronald de Boer vertellen dat het verschil tussen de twee broers het best wordt geïllustreerd door hun haar (Ronald: transplantatie, Frank: doe maar gewoon). Ronald gebruikte de gelegenheid om eens lekker uit te weiden over zijn kunstmatige haardos. Hij haalde zijn hand een paar keer trots over zijn kuif.

Rond de eeuwwisseling werd het bolletje van Dick Advocaat net zo vaak opnieuw ingezaaid als het veld van de Amsterdam Arena. Je kon in die tijd zomaar tijdens je ontbijt geconfronteerd worden met foto’s van Dick in de krant. Kiekjes van voren, voor en na de behandeling, naast twee bovenaanzichten. Zo zien vogels Dick dus, heb ik dikwijls gedacht.

Klaarblijkelijk waren er veel mannen in het land die stilletjes hunkerden naar een Coupe Advocaat en na het zien van de advertentie enthousiast naar de telefoon renden. Het was een verwarrende tijd.

De KNVB strijdt voor de acceptatie van homo’s in de voetballerij. Misschien kunnen we een nieuw taboe afspreken. Je mag doen met je haar wat je wil, maar je praat er niet over. Op straffe van een Coupe Abel Xavier.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings