Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tovertruc

11 juni 2014

Twee jaar kwalificatiewedstrijden en dan weigeren het wereldkampioenschap te spelen. De spelers van Kameroen waren afgelopen weekend dicht bij de hoofdrol in een nieuwe mop. Die van die Kameroeners die naar het WK zouden gaan.
 
Maar goed. Die gaan dus wel.
 
Een hoofdrol op dat WK zit er niet in. Het gesteggel ging niet voor niks over de startpremie van de spelers. Praten over een kwartfinalebonus is net zo zinvol als onderhandelen over kampioensgelden bij Telstar. Over twee weken gaat het vliegtuig terug, de tickets liggen al klaar. En niemand die zich het Kameroen van 2014 over tien jaar nog herinnert.
 
Vooral dat laatste moet pijn doen in het land van Omam-Biyik en Makanaky. In de jaren negentig gaven Afrikaanse tovenaarsleerlingen steeds kleur aan het WK. Natuurlijk, Milla. Amokachi en Okocha namens Nigeria, Hadji voor Marokko. Echt ver kwamen ze niet en toch gaf Afrika het WK altijd iets extra’s.
 
Ik verlang terug naar dat frivole. Brazilië is er de plek voor. Een goede Afrikaanse tovertruc en het toernooi is al behoorlijk geslaagd.
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings