Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vuurtje maken

15 april 2014

Als de boel een beetje dood zat scandeerde het publiek zijn naam. Harrie, Harrie. Dan ging hij vuurtje maken. Exploderen, noemde Happel het. De jaren zestig in Den Haag.

De ernstig zieke Harrie Heijnen bezocht deze maand voor het laatst een wedstrijd van ADO. Nog één keer scandeerde het publiek de naam van de geliefde rechtsbuiten. En het vuur laaide weer even op.

Spelers die vuurtje maken als de boel dood zit, ze zijn langzaam aan het uitsterven. Hun plek wordt steeds vaker ingenomen door spelers die de naam van hun vriendin in Chinese tekens in de nek hebben getatoeëerd en spelers die een boerderijdier nadoen als ze een doelpunt vieren.

Daarom is het fijn dat Martijn Barto bestaat. Een spits die na een goal tribunes aanvalt. Vol erin, onbevreesd voor de effecten van puntig metaal op mensenvlees. Juichen, zoals je dat als dagdromend jochie dacht te gaan doen.

Hij kan lang niet zo goed voetballen als de publiekslieveling in Den Haag maar Martijn Barto weet wat Harrie Heijnen vijftig jaar geleden al wist. Dat vaak het vuurtje het verschil maakt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Thijs Pennings

Lees alle blogs van Thijs Pennings >

Thijs Pennings