Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

90 + 2

7 december 2017

We kozen een wedstrijd om des keizers baard om weer eens samen voetbal te kijken, mijn broer en ik. Nou ja, volstrekt onbelangrijk was het potje tegen Napoli niet. Feyenoord kon het Champions League seizoen toch niet puntloos beëindigen, het godbetert slechter doen dan Willem II in de vorige eeuw? Echt uitgekozen hadden we de wedstrijd trouwens niet. Tijdens Feyenoord-Napoli luisterden we in een Amsterdamse platenzaak naar een Ierse folkzanger die liedjes van zijn nieuwe cd speelde. Het was mooi. Ik dacht geen moment aan Feyenoord. Ook niet toen we bij mij thuis nog een paar biertjes gingen drinken. Ik wilde de cd nog een keer opzetten toen ik het rode lampje van het tv-kastje zag branden. Verdomd ja, Feyenoord.

Nederland was al naar bed toen we handenwrijvend naar de opgenomen wedstrijd keken. De eerste negentig seconden. Jezus, Feyenoord. We bleven kijken, we spoelden niet door. De gifbeker tot de laatste druppel leeg. Fijn, Vermeer weer op doel. Niks niet bang hè, die Malacia. For satan Jørgensen, wat hebben we je gemist. Zul je zien dat die spaghettivreters in de laatste seconden…

Bij Feyenoords blessuretijdfrommelgoal vergaten we dat het al bijna nacht was. Dat de onderbuurman overgevoelig is voor geluid. Dat er bij de andere buren net een kleintje is geboren. Ach, het zal allemaal wat. Ik ga er straks wel even langs. Dat het de eerste vijftien jaar niet weer zal gebeuren.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga