Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Afgekeurd

1 mei 2018

Hem een ernstige ziekte toewensen gaat wat ver, maar ik hoop wel dat de grensrechter die zondag ten onrechte in de Rotterdamse stadsderby met zijn vlag stond te zwaaien ’s avonds zijn hoofd heeft gestoten aan een keukenkastje.

Feyenoord-Sparta, negende minuut. Vilhena speelt Van Persie aan voor een mogelijke een-twee. De éminence grise van de eredivisie heeft dan al gezien dat spits Jørgensen onderweg is naar het Sparta-doel. Met de rug naar de situatie streelt Van Persie de bal als een harpspeler de snaren. In de loop en met de juiste snelheid. Aangestoken door de brille van zijn ploeggenoot stift Jørgensen de bal over de arme keeper Huth. Voor even klopt alles. De perfecte goal. Ultiem geluk.

Dan besluit de man met de gemakkelijkste rol in dit stuk – het lijk in Baantjer – het script te negeren. Als een agent die bij een aanhouding geen pistool heeft gezien maar voor de zekerheid de ongewapende man doodschiet vlagt de assistent-scheidsrechter voor buitenspel dat hij nooit heeft kunnen vaststellen.

Het is te hopen dat Van Persie er nog een jaar aan vastknoopt. Dat er volgend seizoen weer zo’n moment komt dat een van zijn briljante ingevingen begrepen wordt. En dat de grensrechter van dienst het dan aandurft om niet te vlaggen. Ik doe het niet nog een keer af met een keukenkastje.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga