Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Aftellen

24 augustus 2011

Diep weggezakt in een bank met zachte kussens wachtte Anatoliy Tymoshchuk op het verstrijken van de transferperiode.

Het was een lome zomeravond in Donetsk, en terwijl we met hulp van zijn persoonlijke piepjonge persofficier over voetbal praatten, lurkte Anatoliy’s vriendin met wat vrienden aan bierflesjes en waterpijpen.

De blonde international keek geregeld naar zijn telefoon, ik naar mijn laptop. Een druk op de knop was voldoende om het reeds geschreven verhaal van Tymoshchuks overgang naar Feyenoord naar de krant te sturen.

Ik had die middag bij hoge uitzondering met fans en kenners gesproken alsof de middenvelder al naar Rotterdam getransfereerd was, maar het was tegen beter weten in. Rinat Akhmetov, de president van Shakhtar Donetsk en de rijkste man van de Oekra├»ne, beweerde Tymoshchuk best een transfer naar het Westen te gunnen, maar van Feyenoords ‘fooi’ kon mevrouw Akhmetov amper een middag winkelen.

Enige uren later stuurde Tymoshchuk zijn grote auto richting het stadscentrum en ik dronk bier met zwervers in een ranzig park. Het verlossende telefoontje was niet gekomen.

Andrej, een magere man met een rommelig gebit, verstond genoeg Engels om mijn verhaal te begrijpen. Hij knikte, gooide hout op het vuur en sprak me toen bestraffend toe: ‘Je bent echt niet de enige in Donetsk die vandaag niks verdiend heeft.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga