Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bestolen

8 februari 2013

De eerste keer dat ik met matchfixing te maken kreeg, was ruim tien jaar geleden.

Het was lang voordat er telefonerende Aziaten op de tribunes werden gesignaleerd. In 2002 renden de belchinezen nog gewoon langs de lijn met een vlag in hun hand. Ik noemde het vlagchinezen, maar die term is nooit opgepikt.

Het was de wedstrijd West Ham United-Sunderland, ergens achter in april, en Joe Cole, de rijzende ster van de thuisclub, had dat seizoen nog niet gescoord. Zijn doelpunt hing al weken in de lucht, vertelden mannen in een pub, en bij een wedkantoor vulde ik met twee vrienden ‘Cole’ in als maker van de openingsgoal.

Een uur later waren we middelpunt van een hossende en juichende menigte. De wedstrijd in Boleyn Ground was amper begonnen of Joe Cole had de bal langs Sunderlandkeeper Thomas Sørensen getikt: 1-0! Wat een prachtig, en vooral waardevol doelpunt. We gingen chique dineren die avond, en veel drinken.

Toen wees iemand naar de zijlijn, naar de grensrechter en zijn opgestoken vlag. Buitenspel? No way! Cole stond zeker twee meter onside. Even later scoorde Trevor Sinclair voor West Ham United en verdampte de woede in het stadion.

Het werd uiteindelijk 3-0, maar chagrijnig en bestolen liepen we die avond de dure restaurants voorbij. We vonden een tentje met kleffe fish and chips. Het was dat of de afhaalchinees een deur verder.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga