Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Comeback

23 april 2019

Na late goals van Sheringham (91ste) en Solskjær (93steminuut) versloeg Manchester United in extremis Bayern München in de CL-finale van 1999.

In datzelfde jaar won Andre Agassi Roland Garros na een kansloze 2-0 achterstand (1-6 en 2-6) in de finale tegen Andrei Medvedev.

Het foutje dat Steve Davis in het achtste frame maakte leek onbeduidend. In de WK Snooker-finale van 1985 leidde hij met 7-0 tegen Dennis Taylor, die met die bril zo groot als een bioscoopdoek. Taylor won het achtste frame. Het werd 17-17 en het beslissende 35steframe dat ruim een uur duurde won Taylor met een respotted black– de zwarte bal die teruggelegd wordt bij een gelijke stand.

Buiten het Finse dorpje waar hij politieagent was kende vrijwel niemand Lasse Viren vóór de olympische 10.000 meter finale in München in 1972. Tot halverwege de race hield hij zich onopvallend op in de voorste groep. Toen struikelde Viren en viel hard op de tartanpiste. Dertien rondjes later sprintte de Fin alle favorieten voorbij en won in een wereldrecordtijd.

Ik zoek naar een grote comeback in de sport.

Als Ajax nu over een week in Londen met 2-0 van de Spurs verliest, in de return met een 0-2 achterstand de rust ingaat en door drie goals van invaller Ekkelenkamp en twee van supersub Magallán alsnog de finale haalt, dan komt dat enigszins in de buurt van wat Mathieu van der Poel zondag flikte, maar alleen dan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga