Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Echt

15 juni 2011

‘Ja, en dan Ruud Gullit,’ zei nieuwslezer Rob Trip met een lachje om zijn mond. Gullit was ontslagen. ‘Niet door moeilijke en gevaarlijke omstandigheden in Tsjetsjenië, nee, gewoon ouderwets, door slechte resultaten.’ Ouderwets, hij zei het echt.

Even daarvoor had Gullit met zijn wat-moet-jij-nou-blik ergens in Rusland een verslaggever aangekeken, en zijn schouders opgehaald. ‘We hebben gewoon pech gehad.’ Hij had in 13 wedstrijden drie keer gewonnen en met zijn team negen goals gemaakt, maar hij zei het echt.

‘Ik ben hier voor het geld en het avontuur,’ zei Gullit deze week in de Daily Mail. Dat was eerlijk van hem. Eindelijk. Vijf maanden eerder beweerde Gullit nog dat het jaarsalaris van naar verluidt 4,5 miljoen euro niet de doorslag had gegeven, hij ‘wilde weer heel graag coachen.’ Hij loog het echt.

Bij Terek Grozny voetbalt een jongen die moeite heeft met lachen. Hij heeft tijdens de oorlog in Tsjetsjenië tien jaar in bunkers geleefd. Gullit kreeg hem een keer aan het lachen door hem een compliment te geven. ‘Kijk, dat vind ik mooi. Dat is de andere kant van het verhaal.’ Gullit zei het echt.

Elke dag proberen CliniClowns in ziekenhuizen kinderen aan het lachen te maken. Voor niks. Echt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga