Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Genootschap

13 maart 2017

In een zaaltje in de Amsterdam ArenA kwam die zondagmiddag een heimelijk genootschap bijeen. Zo heimelijk dat de mannen van elkaar niet wisten dat ze lid waren. In stilte aten ze kaasstengels en bitterballen en dronken bier. De enige woorden die de mannen wisselden was met hun zoon of dochter, of zoals in mijn geval met het zoontje van een goede vriendin. Zij was door een relatie van haar werkgever uitgenodigd voor Ajax-FC Twente, het ventje had geen zin zijn moeder voor de dertigste keer buitenspel uit te leggen.
Een uur voor de wedstrijd keek mijn lease-zoon even op zijn bliepende telefoon. ‘3-0,’ zei hij niet al te hard. Ik stak mijn halfvolle glas naar hem op en nam een extra grote slok. De man aan ons tafeltje boog zich naar voren. ‘Wie?’ vroeg hij. ‘Ah, leuk voor Dirk,’ zei hij na het antwoord. Ook op andere plekken in het zaaltje ontstond vrolijk rumoer. De man zei dat hij het laatste half uur in de wandelgangen al acht andere Feyenoordsupporters had ontmoet. In solidariteit met hun kind hadden ze wel allemaal de gekregen Ajax-sjaal omgehangen. Dat ging mij wat te ver.
Bijna drie uur later klapte ik met hen wel voor de tweede goal van Dolberg. Prima spits, aardige jongen ook. Ik gunde het Dolberg, ik gunde het mijn jonge reisgenoot. Bovendien, wat kon het schelen. Onze eigen Deen had er eerder die dag al drie ingeschoten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga