Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hoofdprijs

16 mei 2011

In een bomvolle Amsterdamse kroeg was het feest. Hysterische meiden in een Ajax-shirt schreeuwden naar een groot scherm. Het ging over superjoden en Israël. In de Arena omhelsde Frank de Boer Danny Blind, en ik dacht aan Mihai Neşu.

De verdediger van Utrecht lag op hetzelfde moment ergens in een ziekenhuis. Eerder die week was hij ongelukkig in botsing gekomen met zijn ploeggenoot Alje Schut en had een nekwervel gebroken. Die was inmiddels vastgezet. De artsen hadden het over een technisch geslaagde operatie, maar nog steeds had de blonde Roemeen van zijn kin tot zijn tenen geen gevoel in zijn lijf.

Zou hij gekeken hebben naar de kampioenswedstrijd? Kan een voetballer die niet weet of hij ooit weer kan lopen dat aan? Of is het juist goed om de zinnen even te verzetten? En deed het hem iets dat zijn elftal AZ met 5-1 versloeg? Ik heb werkelijk geen idee, ik ben nog nooit verlamd geweest.

Toen in Amsterdam-Zuidoost de schaal omhoog ging, dacht ik nog steeds aan Neşu. Ik hoop dat hij in de nabije toekomst ook weer wat op kan pakken. Een koffiekopje, een schoteltje, de hand van zijn vrouw, iets. Wat een hoofdprijs zou dat zijn.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga