Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Moeders

16 maart 2012

Dochterloos, en met vier van sport bezeten zoons en een man, zat er voor mijn moeder niet veel anders op dan op zondagavond zeven uur ook aan te schuiven voor Studio Sport.

Niet dat ze een hekel had aan sport – bij ijshockey zette ze zelfs de leesbril af – maar liever speelde ze een potje scrabble of rummikub. Met een boek, een breiwerk of een paar te stoppen sokken bij de hand verbaasde ze zich er dan over dat we alle namen kenden, ook van de verdedigers van Padova, die na achten voorbijkwamen.

Zelf deed ze ook mee. Dan noemde ze, net als Evert ten Napel overigens, Gaston Taument Regi Blinker, Kieft heette Lerby en soms, heel soms was Henk Duut ook echt Henk Duut. Maar buitengewoon lief was het, want ze deed het voor ons, Feyenoordsupporters, als mijn moeder bij een werkelijk prachtig doelpunt riep: ‘Ed de Goeij had hem gehad.’ Ze zei het trouwens ook als De Goeij zelf in het doel stond.

Ik vraag me af bij hoeveel van de vijf goals van Messi mijn moeder dat vorige week heeft gezegd, trouw meekijkend met de laatste man in huis.

PS Zullen we samen de Champions League-finale kijken, mam?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga