Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nummer 300

16 februari 2018

In de berging stuit ik op een voetbalplaatjesalbum. Topvoetbal 77/78 staat erop. Aanschafprijs 75 cent, driekwart gulden. Zonder het beduimelde tijdschrift te openen, zwaar van de ingeplakte foto’s, weet ik veertig jaar later nog precies welke speler ontbreekt. Nummer 300. Joop Doornebosch, keeper van De Graafschap.

Niet te krijgen op het schoolplein, niet te vinden in de zakjes die de supermarkt verkocht. De stapel dubbelen groeide me boven het hoofd, om aan geld te komen maaide ik het gras terwijl er amper wat te maaien viel. Ik deed boodschappen voor een buurvrouw die eigenlijk te jong was om dat te laten doen. Ik zocht naar flessen met statiegeld in de bosjes bij het voetbalveld. Ik zocht ook naar flessen met statiegeld in de kratjes die achter de supermarkt stonden.

Ontbrekende plaatjes waren ook voor 7,5 cent per stuk te koop via het bestelformulier achterin het album, maar dat was valsspelen.

Veel is veranderd, veel is verdwenen. De stijfkoppigheid is gebleven. Plaatje 300 is gewoon te koop op internet, en mogelijk op beurzen vol morsige mannen in te grote colberts met roos op de schouders en haar dat uit alle gaten lijkt te groeien. Dat zijn geen opties. Ruilen wel. Joop Doornebosch voor 18 ovenzegels van Albert Heijn? De redactie heeft mijn mailadres.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga