Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ongeluk

8 maart 2016

Als het slecht gaat met Feyenoord denk ik aan Tom Krommendijk. Ik denk de laatste jaren vaak aan Tom Krommendijk.

Dat Feyenoord in het seizoen 1989-1990 elfde wordt ligt niet aan de talentvolle linkspoot uit Wageningen. Sterker nog, pas als Krommendijk in de slotwedstrijden weer wat speeltijd krijgt verlaat Feyenoord de degradatiezone. Toch moet hij weg. Te hoge verwachtingen. Te snel de nieuwe Moulijn genoemd. De blonde krullenbol kan niet én zijn directe tegenstander én een geest uit het verleden passeren. Verhalen over stappen, rokkenjagen en trainingen overslaan  worden aangedikt. Ze duiken weer op als Krommendijk een paar maanden later op een vroege augustusochtend uit een flauwe bocht vliegt. Na de eerste competitiewedstrijd van zijn nieuwe werkgever FC Twente is hij de stad nog even in geweest.

Zijn oudere en jongere broer die tot dan ook dromen van een profbestaan willen niets meer met voetbal te maken hebben. Toms shirts, foto’s en krantenknipsels verdwijnen naar zolder. Te pijnlijk om steeds te zien.

Enige jaren terug mocht ik de relikwieën uit een in de knop gebroken carrière even bekijken en vasthouden. Daarna stopte zijn broertje de spullen snel weer weg. Hopelijk is de tijd aangebroken dat Leo Beenhakkers lovende woorden worden herhaald, de nieuwbakken trainer van Real die Krommendijk naar Madrid wilde halen. En gaat de band een oefenpotje weer eens in de videorecorder. Anderhalf jaar voor de Europese titel krijgen Gullit, Van Basten en Rijkaard met 5-2 klop van Jong Oranje. Krommendijk maakt er twee en tikt tussendoor speels Adri van Tiggelen de bal door de benen. Onbetaalbaar.

Als het slecht gaat met Feyenoord denk ik aan Tom Krommendijk. Ik denk de laatste jaren vaak aan Tom Krommendijk. Dat is een geluk bij een ongeluk.

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga