Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Parkeerschijf

22 september 2011

Het was een onstuimige, koude middag ergens in Denemarken, en Jørgen Kristensen nam een slok van zijn bier.

Dat het onstuimig en koud en middag was, doet eigenlijk niet ter zake, want ook op windstille, zomerse ochtenden leegt de voormalige linksbuiten van Sparta en Feyenoord flesje na flesje. Hij heeft niet voor niks een eigen bar.

Kristensen lachte hard en veel die middag. Over dat het onterecht was dat hij in Nederland Jørgen Tuborg werd genoemd. “Ik drink al mijn hele leven Carlsberg.” Hij grinnikte ook om zijn eigen opmerking over twee oud-trainers – “Wiel Coerver lulde teveel, Ernst Happel te weinig” – en over de melkwagen die hij na een avondje stappen ramde, in zijn tijd bij Hertha BSC. Melk was ook helemaal niet goed voor de kleine Deen, meenden zijn ploeggenoten.

Maar het hardst lachte de ex-machinebankwerker toen ik voor de derde keer naar buiten was gelopen om de parkeerschijf een uurtje vooruit te zetten. “Dat hoeft helemaal niet,” zei Kristensen, die in de tussentijd op zijn kromme benen – het lijkt of hij vroeger vaak varken heeft gereden – naar de toog was geschommeld om twee nieuwe flesjes te halen, “er is hier in het dorp maar één parkeerwachter, en die zit daar, aan de bar.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga