Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Reis door de nacht

18 september 2012

Vanaf de achterbank van een bus die door de Vietnamese nacht scheurde, keek ik naar de blote reet van de boomlange Nigeriaanse spits Emeka Achilefu.

En naar zijn indrukwekkende geslacht dat net boven zijn knieën tegen zijn benen sloeg. Een paar minuten geleden zat de aanvaller nog sip voor zich uit te kijken. Zijn ploeg had die middag met 1-0 verloren en de laatste kans op het kampioenschap was verkeken, maar een paar anekdotes over zijn landgenoot Mike Obiku, hadden hem lachend doen opspringen – ‘Wat? In Nederland de taxi niet betalen omdat hij Obiku is, de grote ster van Feyenoord?’

Een Vietnamese ploeggenoot had Achilefu’s broek naar beneden getrokken en nu swaffelde hij zich een weg naar voren, richting de muziekinstallatie.

Collega-spits Amaobi Honest Uzowuru, ook een Nigeriaan, die een jaar eerder nog op het hoogste niveau in Portugal speelde, stootte me aan en wees naar Achilefu. Die kwam swingend teruggelopen en bedreef onderweg de liefde met een lege stoel. Amaobi gierde het uit en stak beide handen in zijn zilverkleurig geverfde haar.

We waren bijna bij het spelershotel in Ho Chi Minh Stad waar de selectie zou overnachten, voordat het de volgende dag zou doorvliegen naar Danang. Dat ging een wilde nacht worden, voorspelde Amaobi. ‘We zijn Achilefu straks als eerste kwijt,’ zei hij, terwijl de andere helft van het spitsenduo zijn lid weer in zijn voetbalbroek propte.

‘Arme meisjes,’ zei ik, net voordat Achilefu zich weer tussen ons in zette. ‘Arme meisjes,’ herhaalde Amaobi.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga