Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Scheidsrechtershumor

15 maart 2011

Er stond weer een bange en overspannen arbiter voor de camera als een betrapte hond wachtend op een tik met de krant, en ik dacht aan een scheidsrechter uit mijn jeugd.

Het was een mistige zaterdagochtend op de Veluwe en de scheidsrechter met de anderhalve arm leidde het duel tussen de twee lagere elftallen uitstekend. De man was een liefhebber. Hij floot elk weekend zoveel mogelijk wedstrijden, van de allerkleinsten tot aan serieuze hoofdklasseduels. Dat kon toen blijkbaar nog.

Het was een hard duel, maar de man met de anderhalve arm zat er bovenop en met opmerkingen over schoonmoeders, slechte huwelijken en gedonder op het werk hield hij het luchtig. Hij incasseerde ook. Grappen over zijn veel te dikke vrouw – ja, de man was dubbelgehandicapt – gleden van hem af als water van een eend.

Halverwege de eerste helft werd de scheidsrechter geraakt door een hard schot. Om zijn evenwicht niet te verliezen, begon hij snel met zijn stomp te draaien. Dat was een komisch gezicht. Een speler riep hoorbaar voor iedereen: “Ku-j een bietje op gang kommen?” Er werd hard gelachen. Niet door de scheidsrechter. Die raapte zwijgend de gevallen gele en rode kaart van het natte gras. Toen ging hij vlak voor de bijdehante speler staan, glimlachte even en zei: “Ikke wè. Ík stoa nie met 3-0 achter.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga