Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Sparta

11 mei 2015

Voordat ik in het eerste jaar van de kleuterschool besloot Feyenoordsupporter te worden schijn ik nog een tijdje voor Sparta te zijn geweest. Hoe dat precies werkt in een klein jongetjesbrein weet ik niet, maar net als mijn gevoel voor X, het meisje met die blonde vlechtjes, roest mijn oude liefde voor de kasteelclub niet.
Favoriete spelers kwamen en gingen (een bizar rijtje: Wim Meutstege, Michel Valke, Eddy Ridderhof, Ron van den Berg, Nourdin Boukhari, Ray Clarke, Juul Ellerman, Edwin Vurens, Dennis de Nooijer), maar de liefde bleef, ook toen een een-tweetje tussen de De Nooijer-tweeling Feyenoord uitschakelde in de halve finale van de KNVB-beker.
De twee degradaties deden pijn, de onmacht van de laatste jaren ook. Maar hoop doet leven en vrijdag dacht ik echt dat met een goed resultaat tegen De Graafschap en een beetje mazzel in de nacompetitie… Het mocht niet zo zijn en hoewel ik slechts de naam van de zoon van Dennis de Nooijer kan onthouden (middenvelder Jeremy) vloekte ik toch een paar keer. Sparta nog langer in het duister van de Jupiler-league, het steekt.
Het steekt bijna net zo erg als dat moment in het speelkwartier toen X ineens de bal aan Y gaf, ooit mijn beste vriendje, en terwijl X kort naar mij keek, kuste ze hem daarna op zijn wang. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga