Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Teken

10 augustus 2012

Op de markt in downtown Kingston slingerde de spijkerbroekenverkoper zijn dreadlocks in model. Toen grijnsde hij en riep: ‘Ya mon, of course I know who’s playing today. Just one second.’

Hij draaide zich om en begon de achterzakken van de broeken te doorzoeken. Die hingen aan haakjes tegen een ruwe buitenmuur. ‘That’s where he keeps the football schedule,’ legde zijn collega uit.

Even daarvoor was mijn trip met het elftal van Boys’ Town afgeblazen en ik had aan de verkoper in het oranje shirt van Tivoli Gardens FC gevraagd of er elders die middag nog gevoetbald werd.

Hij stond inmiddels op een trapje en bevoelde de bovenste rij broeken. Tegen een vrouw die informeerde naar de prijs van een spijkerbroek snauwde hij: ‘Wait woman, I’m busy.’ Even later gaf hij het zoeken op. Hij vloekte.

We spraken nog wat over het Jamaicaans voetbal tot de spijkerbroekenverkoper ineens de drukke weg overstak en naar een jongen schreeuwde. Die keek om en wachtte. De twee spraken even en toen voelde de jongen in zijn achterzak. Er kwam een opgevouwen stuk papier te voorschijn.

Later die dag zat ik met de verkoper in een stadion in Kingston. Hij raakte er niet over uitgepraat dat de jongen, aan wie hij die ochtend de broek had verkocht, voorbij was gekomen op het moment dat ik naar het voetbalprogramma vroeg. Dat kon niet anders dan een teken zijn geweest. Een teken om de rest van de dag vrijaf te nemen en voetbal te kijken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga