Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tijd

18 april 2017

Nu het de laatste weken meer dan eens over Feyenoords laatste kampioenschap gaat – ja ja, we betaalden nog met guldens en belden met een vaste telefoon – denk ik aan de titel van 1993. Feyenoord had een Appie Happie-elftal. Ik noem een Kiprich, een Metgod, een De Wolf, een De Goey, een Obiku. Kolonel B.D. Buitendienst werd gespeeld door Willem van Hanegem. Het was natuurlijk onbestaanbaar dat dit zooitje ongeregeld kampioen van Nederland kon worden. PSV had Van Breukelen, Romário, Kieft, Vanenburg en Koeman, Ajax speelde met Litmanen, Davids, Van der Sar, Bergkamp en de tweeling De Boer.

Lang zag het er naar uit dat de Coolsingel voor het negende jaar op rij leeg zou blijven, maar toen koploper PSV in de eindfase bevangen werd door de bibbers – één zege in de laatste vijf wedstrijden – kreeg Feyenoord iets onoverwinnelijks. Ik ook. Het clublied zingend liep ik op zondagavond door het Tilburgse pakhuis dat 25 studenten herbergde, swingend daalde ik de volgende ochtend langs de Limburgers en Brabanders de trappen van de collegezaal af.

Na een half uur in Feyenoords voorlaatste wedstrijd dreigde die hoogmoed me als een boemerang in het gezicht te raken. PSV had op zondag van Vitesse verloren en op dinsdagavond zou Feyenoord in de uitwedstrijd tegen MVV de leiding in de competitie definitief overnemen. Het duel werd live uitgezonden. Het was een zwoele avond en door de openstaande ramen van het studentenhuis klonk de support voor MVV en PSV. Ik zette Gerard Cox’ Feyenoord, Feyenoord wordt maar lekker kampioen wat harder. Toen vloerde Van Gobbel MVV-spits Erik Meijer, wees Dick Jol naar de stip en werd mijn ‘nee hè’ verzwolgen door een orkaan van geluid.

Nadat Roberto Lanckohr op de paal had gemikt, József Kiprich doeltreffend door de defensie slalomde en alles toch nog goedkwam, zwoer ik nooit meer te vroeg te juichen. Ik wacht dit jaar voor de zekerheid gewoon tot 14 mei, kwart over vier.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga