Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tuborg

14 mei 2013

Trips naar Denemarken zijn geen straf. Het eten is goed, de vrouwen zijn mooi en niemand kijkt raar op als je ’s morgens om tien uur een Tuborg bestelt.

En er is altijd nog voetbal. Niet dat het spel in de Superliga nu zo oogstrelend is – waarom trokken de Laudrupjes en Schmeicheltjes anders zuidwaarts? – maar op de gekste plekken kom je oud-profs tegen en altijd is er de connectie met Nederland.

WC verstopt? Binnen een half uur rijdt loodgieter Ivan Nielsen (Feyenoord, PSV) voor. Aan de kust van Sjælland en zin een biertje? Jørgen Kristensen (Sparta, Feyenoord) schenkt hem voor je in en maakt van de gelegenheid gebruik er zelf ook drie te nemen. Avondje televisie kijken? Kans is groot dat journalist Peter Møller (PSV) je toespreekt. En als op een trapveldje een groepje oude mannen met afgezakte kousen speelt, lopen er vast een paar perfect Nederlands sprekende internationals tussen.

Op zaterdagochtend stond ik ergens langs de lijn en keek naar Nikolaj, het zoontje van mijn beste vriend. De vader en zaakwaarnemer van Nicolai Boilesen (Ajax) schreeuwde naar zijn zoontje Mikkel – scouts hoeven niet naar Denemarken af te reizen – en Tommy Kristiansen (Go Ahead Eagles, Feyenoord, Haarlem) keek door een pikzwarte zonnebril stoïcijns naar zijn kleinzoon Daniel. Hij was blij dat de jongens na drie nederlagen weer eens gewonnen hadden en wilde binnenkort best over Deventer koek en zijn verrotte knieën praten. Er was altijd wel bier in de koelkast, zei Kristiansen nog voordat hij met een tuinstoel onder de arm richting de kantine slenterde.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Wiep Idzenga

Lees alle blogs van Wiep Idzenga >

Wiep Idzenga